Het is meer dan tien jaar geleden dat ik in contact kwam met Real Madrid. Mijn vader bracht me een Real Madrid-trui uit Spanje. Destijds vroeg ik hem van welk team dit shirt was. Mijn vader vertelde me dat dit Real Madrid is, het beste team ter wereld. Tot nu toe heb ik altijd in dit gezegde geloofd: Real Madrid is het beste team ter wereld met de beste sterren ter wereld. Het is onoverwinnelijk.

Vanaf 2009 zou ik regelmatig naar wedstrijden van Real Madrid zijn gaan kijken. Weliswaar beweerde ik al eerder dat Real Madrid mijn thuisteam was, maar omdat ik nog jong was, mocht ik van mijn familie niet laat opblijven om voetbal te kijken. Toen ik in 2009 tweedejaars op de middelbare school zat, waren er veel mensen die voetbal speelden in de klas, en er waren ook een paar fans van Real Madrid en Barcelona. Ik begon laat op te blijven om de wedstrijd van Real Madrid live te zien. In het begin keek ik alleen naar de nationale derby, maar geleidelijk aan werden ook de meeste competitierondes en knock-outwedstrijden in de beker bekeken. Iedereen weet dat van 2009 tot 2012 de slechtste jaren waren waarin Real Madrid werd onderdrukt door Barcelona. 2 tot 6, 0 tot 5 zijn gewoon ondraaglijk. Toen ik zag hoe mijn geliefde team naar het halve veld werd geduwd voor aanvals- en verdedigingsoefeningen, was ik in mijn hart bezorgd om hen. Op dat moment, kijkend naar de nationale derby, waren de twee mensen waar ik het meest bang voor was Messi en Iniesta.

Ik weet niet of jij en ik er hetzelfde over denken. In die tijd dacht ik altijd dat een gelijkspel genoeg zou zijn voordat ik naar de wedstrijd keek. De enige goede herinnering is waarschijnlijk het seizoen 2011-12 waarin we het competitierecord braken en het kampioenschap en de Super Cup Lectra van 2012 tegen Barcelona wonnen, maar dat kan niet verhullen dat Real Madrid in die jaren volledig werd onderdrukt door Barcelona. In de klas naast ons zat een dikke jongen die fan was van Barcelona. Ik herinner me nog dat ik hem op de tweede dag van 0-5 de hele dag ontweek, maar dat ik hem ’s middags tegenkwam. Hij gebaarde trots naar me met vijf vingers. Ja, het is hetzelfde gebaar als Pique.

201 is een gelukkig jaar voor alle Real Madrid fans. De tiende Champions League is niet makkelijk. Bell’s King’s Cup inhalen is ook spannend. Op de dag van de Champions League-finale keek ik de wedstrijd met een paar fans en klasgenoten, waaronder fans van Barcelona, Liverpool en Gunners. In de 90e minuut stond Real Madrid nog steeds met 0-1 achter. De verdediging van Atletico Madrid stond nog steeds solide. Iedereen had het gevoel dat de algemene situatie geregeld was, en ik was volledig vertwijfeld, maar iedereen wist wat er later gebeurde. Voor een paar seconden waren mijn hersenen leeg, en ik wist alleen maar te schreeuwen en te brullen met al mijn kracht. Even voelde ik dat het laat op de avond was en dat ik de mensen niet zo kon storen, maar ik werd onmiddellijk overvallen door een krachtiger gedachte: Ik wil de wereld laten weten dat Real Madrid kampioen is! Toen ik gekalmeerd was (uitgescholden door de buurman naast me), herinnerde ik me dat de Barcelona-fan die naast me zat net schreeuwde, ik zei wat schreeuw je, hij zei dat ik het niet wist, ik hoopte duidelijk dat Real Madrid zou verliezen, maar bij het zien van de overlevering kan ik gewoon niet stoppen met opgewonden zijn!

Als je mij vraagt wat het gelukkigste moment is als Real Madrid fan? Is het de vreugde van het winnen van de tiende Champions League? Is het het plezier van het verslaan van de sterke vijand Bayern in de halve finale? Is het de trots om de spelers de stad te zien veroveren? Dit zijn allemaal gelukkige momenten, maar ik wil zeggen dat als Real Madrid-fan het gelukkigste is dat wanneer je Real Madrid ziet, hoort en eraan denkt, het gevoel van verbondenheid in je hart. Successen of mislukkingen, we gaan nooit weg, en als er naar gevraagd wordt, kunnen we met trots zeggen dat ons favoriete team Real Madrid is, het beste team ter wereld. Ik heb zoveel geschreven zonder enig idee, en ik wil elke vriend bedanken die bereid is naar mij, een gewone Real Madrid-fan, te luisteren.