Toni Kroos zal niet bij het WK zijn

Duitsland leed wat bijna alle winnaars hebben geleden toen ze in 2018 al in de groepsfase uit het WK crashten. De winnaars van 2014 wisten niet wat hen overkwam toen ze door verliezen tegen Mexico en Zuid-Korea op een vroege vlucht naar huis belandden.

Real Madrid-middenvelder Toni Kroos heeft zijn keuze gemaakt tussen het winnen van een FIFA World Cup en de UEFA Champions League. De Duitse international heeft beide competities gewonnen in een glansrijke carrière van 15 jaar. Kroos maakte deel uit van de Duitse ploeg die in 2014 het WK in Brazilië won, maar hij gaf toe dat zijn vijf Europese titels in München en Madrid meer voor hem betekenen als prestaties.

“Ik zal niet bij het WK in voetbalshirt zijn, maar ik weet zeker dat als ik naar de wedstrijden kijk, ik wil spelen. Maar ik heb al besloten de nationale ploeg na het EK te verlaten”, vertelde Kroos aan Vamos por Movistar Plus.

Het is niet zo dat Kroos niets te bieden heeft. Hij heeft nog steeds talent en heeft bootladingen ervaring. Als Flick op zoek is naar een diepteoptie om jongere spelers als Joshua Kimmich en Leon Goretzka te ondersteunen, kan Kroos misschien een rol vervullen naast medeveteraan İlkay Gündoğan.

De Duitse international zit in het laatste jaar van zijn contract bij Los Blancos en, zonder gesprekken over een nieuwe deal aan de horizon, speculeren velen dat hij aan het einde van het seizoen met pensioen gaat. Kroos speelt sinds 2014 bij Los Blancos en beleefde een legendarische periode in het Santiago Bernabeu, waarin hij 382 keer optrad in alle competities en 17 keer zilverwerk won.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie