Celtic kwam zonder overwinning als tweede door de groepsfase heen

Celtic heeft een frustrerende Champions League-campagne op grimmige wijze afgesloten met een harde les van Real Madrid, dat de overwinning opeiste en Groep F aanvoerde. Twee gelijke spelen met Shakhtar Donetsk was alles wat de club kon verzamelen op weg naar het laagste puntentotaal in de competitie. Het is pas de tweede keer dat Celtic de groepsfase doorkomt zonder te winnen.
Celtic miste een penalty en kreeg er twee tegen, waardoor hun Champions League-campagne eindigde in een 5-1 nederlaag. Luka Modric en Rodrygo scoorden vanaf de stip na twee handsballen, voordat Josip Juranovic zijn inzet vanaf 12 meter gered zag worden. De comfortabele overwinning betekent dat Real maandag bij de loting voor de laatste 16 geplaatst wordt en een mogelijke tegenstander kan zijn voor het ongeplaatste Liverpool.
Doelman Thibaut Courtois had veel werk te doen en Celtic zal het gevoel hebben dat ze nog een paar doelpunten hadden kunnen maken. Maar hun defensieve zwakheden werden volledig uitgebuit door de ploeg van Carlo Ancelotti, die de grootste overwinning van het seizoen tot nu toe boekte.
Maar Celtic is elke wedstrijd lang competitief geweest en als ze een paar van de vele kansen die ze creëerden, hadden benut, hadden sommige wedstrijden misschien een positievere afloop gehad.
Celtic Manager Ange Postecoglou vertelt BT Sport: “We hebben verloren van een heel goed voetballend team, maar ik ben toch trots op de inzet van de spelers.” De Aussie is ervan overtuigd dat zijn spelers tijdens hun zes wedstrijden in het hoofdtoernooi van de UEFA zijn gegroeid, ondanks het feit dat ze slechts twee punten overhielden aan hun gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk. Hij prees zijn troepen voor hun moed om te proberen positief te zijn in het Santiago Bernabeu. De Celtic-fans hadden echter iets om over te juichen, toen Jota, die levendig was vanaf de bank, met een schitterende vrije trap van afstand de bovenhoek koos.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie