Valverde is niet bang voor sterke teams in de groepsfase

Uruguay’s belangrijkste middenvelder Federico Valverde zei dat hij uitkijkt naar sterke teams in de groepsfase van het WK 2022 in Qatar. De Real Madrid-ster gelooft ook dat een zware groep in Qatar ervoor zal zorgen dat ze hun tegenstanders niet zullen onderschatten. Uruguay zit samen met Portugal, Zuid-Korea en Ghana in groep H van het toernooi dat over enkele dagen begint.
Valverde benadrukt dat de Zuid-Amerikanen klaar zijn voor de uitdaging, ook al geeft hij toe dat het een zware groep is. Niet dat dit feit als een totale verrassing moet komen, Uruguay is tenslotte al lang een gerespecteerd nationaal team.
Valverde is vooral begonnen als vleugelspeler en heeft al negen doelpunten in 16 optredens in alle competities op zijn naam staan – gelukkig voor Real-manager Carlo Ancelotti, die er publiekelijk mee heeft gedreigd uit het management te stappen als de middenvelder dit seizoen niet tien keer scoort.
Valverde, die zijn carrière begon bij de Uruguayaanse club Penarol, heeft zich dit seizoen ontpopt tot een belangrijke speler van Europees kampioen Real Madrid met zeven doelpunten en twee assists. Maar de 24-jarige zei dat spelen voor de nationale ploeg “het mooiste is wat er is”.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie