Gaat Haaland volgende keer mee?

Hoewel Haaland eerder dit jaar in verband werd gebracht met een mogelijke overstap naar Erling Haaland, leidden de geruchten uiteindelijk nergens toe. De Noorse superster zou Borussia Dortmund verlaten om bij Manchester City aan de slag te gaan, en wat voor een zet is het geworden.

Haaland zou afgelopen zomer een van de populairste spelers in het wereldvoetbal zijn geweest als City niet zo vroeg was gekomen om zijn vrijwaringsclausule van Borussia Dortmund te betalen. Haaland is een generatie speler. Zoveel is wel duidelijk geworden. Er gaan geruchten dat er in zijn contract met Manchester City een vrijwaringsclausule is opgenomen die in de zomer van 2024 in werking treedt.

Experts op het gebied van voetbalstatistieken voorspellen dat, als Haaland zijn huidige scoringspercentage handhaaft en evenveel wedstrijden in de Engelse hoogste klasse speelt als Shearer [441], de Noorse doelpuntenmachine 662 keer zal scoren. De voormalige aanvaller van Borussia Dortmund was dit seizoen misschien wel de meest vernietigende kracht in het Europese voetbal, vooral aan het begin van de campagne toen hij records leek te breken in elke wedstrijd die hij met de Citizens speelde.

Het Noorwegen van Haaland kon de finale in Qatar niet bereiken en hij is een van de weinige City-spelers die deze winter kan uitrusten. Hij kan een voetbaltenues uittrekken om wat uit te rusten.

Het grootste obstakel voor Real Madrid om dit keer in herhaling te vallen, is wellicht het gebrek aan diepte in de selectie. We hebben al gezien dat blessures en vermoeidheid hun tol eisen van deze ploeg, wat resulteerde in hun recente slechte vorm. Real Madrid zal de voorhoede vóór 2024 moeten aanvullen. Karim Benzema wordt binnenkort 35 jaar en kampt al de hele campagne met fitnessproblemen.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie