Hoeveel Ballon d’Or winnaars zijn er in de geschiedenis van Real Madrid?

De Ballon d’Or is een jaarlijkse voetbalprijs die sinds 1956 wordt uitgereikt door het tijdschrift France Football. De prijs wordt toegekend aan de beste mannelijke voetballer ter wereld, zoals gestemd door een panel van internationale journalisten. De Ballon d’Or wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze individuele prijzen in het voetbal, naast de FIFA World Player of the Year en de UEFA Best Player in Europe Award.

De selectieprocedure voor de Ballon d’Or begint gewoonlijk in september, met de bekendmaking van een lijst van 30 genomineerden door France Football. De lijst wordt samengesteld door de redactie van het tijdschrift, met input van journalisten uit de hele wereld. De lijst wordt vervolgens teruggebracht tot drie finalisten, die in november bekend worden gemaakt. De winnaar wordt vervolgens bekendgemaakt tijdens een ceremonie in december.

Real Madrid heeft een lange en succesvolle voetbalgeschiedenis en de club heeft een aantal van de beste spelers ter wereld voortgebracht. Door de jaren heen hebben verschillende spelers van Real Madrid de Ballon d’Or gewonnen. Hier zijn de Ballon d’Or winnaars in de geschiedenis van Real Madrid:

Alfredo Di Stefano (1957, 1959)

Alfredo Di Stefano is ongetwijfeld een van de grootste voetballers aller tijden. Hij won de Ballon d’Or twee keer toen hij voor Real Madrid speelde. Hij speelde van 1953 tot 1964 voor de club en hielp hen vijf Europacups en acht La Liga-titels te winnen. Di Stefano maakte meer dan 300 doelpunten in zijn witte voetbalshirts voor Real Madrid en wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers uit de geschiedenis van de club.

Raymond Kopa (1958)

Raymond Kopa kwam in 1956 bij Real Madrid en vestigde zich al snel als een van de beste spelers ter wereld. Hij hielp de club drie Europa Cups en twee La Liga titels te winnen, en hij werd uitgeroepen tot Ballon d’Or winnaar in 1958.

Luis Figo (2000)

Luis Figo kwam in 2000 van Barcelona naar Real Madrid voor een wereldrecordbedrag. Hij werd al snel een fan bij de club en hielp hen twee La Liga-titels en de Champions League in 2002 te winnen. Figo werd in 2000 uitgeroepen tot winnaar van de Ballon d’Or, een erkenning voor zijn uitzonderlijke prestaties voor zowel Real Madrid als de Portugese nationale ploeg.

Cristiano Ronaldo (2013, 2014, 2016, 2017)

Cristiano Ronaldo is waarschijnlijk een van de grootste voetballers aller tijden, en hij genoot enorm veel succes in zijn tijd bij Real Madrid. Hij kwam in 2009 bij de club van Manchester United, en in de negen jaar daarna scoorde hij een ongelooflijke 450 doelpunten in 438 optredens. Hij hielp Real Madrid aan vier Champions League-titels en twee La Liga-titels, en hij werd vier keer uitgeroepen tot Ballon d’Or-winnaar, in 2013, 2014, 2016 en 2017.

In totaal hebben spelers van Real Madrid 8 keer de Ballon d’Or gewonnen. Dit is het op twee na hoogste aantal Ballon d’Or-winnaars van alle clubs, alleen achter Barcelona (12) en AC Milan (9). Dat Real Madrid erin slaagt een aantal van de beste spelers ter wereld voort te brengen is een belangrijke factor geweest in de dominantie van de club door de jaren heen, en de fans zullen ongetwijfeld hopen op meer Ballon d’Or-winnaars in de toekomst.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie