Real Madrid scoort twee late goals en wint met 2-0 bij Osasuna

Real Madrid heeft met twee late doelpunten de 2-0 overwinning op Osasuna behaald en het gat op LaLiga-leiders Barcelona verkleind tot vier punten. Voor een vurig thuispubliek bracht Osasuna Real Madrid regelmatig in de problemen met hun niet aflatende druk.

Het was geen gemakkelijke opgave voor de bezoekers, die de hele wedstrijd veel te klagen hadden, zozeer zelfs dat Carlo Ancelotti de officials snel liet weten wat hij dacht. Omdat Karim Benzema door blessures ontbrak, moest Vinicius Junior de creatieve last dragen voor Real Madrid, en hoewel hij uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam voor zijn team, moest hij wel heel wat tegenslagen verwerken.

Het was een zeer onopvallende eerste helft van Los Blancos, waarbij hun kansen in de eerste helft vooral voortkwamen uit fouten van Osasuna. Toen speelde Luka Modric Vinicius vrij aan de linkerkant van het gebied. Twee verdedigers sloten hem in, maar de Braziliaanse aanvaller gaf een pass op Valverde die in een tweede golf in het net schoot.

Vinicius dacht dat hij ook in actie kwam toen hij een voorzet van de 18-jarige Alvaro Rodriguez binnen tikte, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel in de opbouw. Het tweede doelpunt kwam er uiteindelijk toen Asensio in de blessuretijd een pass van de tiener-invaller Alvaro Rodriguez binnenschoof.

Vinícius leek echt op 100 procent en maakte Jon Moncayola, de middenvelder die als rechtsback moest invallen vanwege de blessures van Nacho Vidal en Rúben Peña, het leven zuur. “Vinicius is een speler die altijd het verschil maakt”, zei Madrid-coach Carlo Ancelotti. “Hij stopt niet met aanvallen in voetbalshirts, stopt niet met dribbelen naar rivalen, hij is een ongelooflijk talent.”

Vinicius uitte zijn woede in de eerste 45 minuten op de scheidsrechter voor zijn gebrek aan actie toen de Braziliaan een klap in zijn gezicht kreeg. De Real Madrid-aanvaller werd neergehaald en vroeg de scheidsrechter waarom er geen overtreding was gemaakt, maar Munuera Montero hield geen rekening met zijn aanpak en gaf in plaats daarvan een inworp aan Osasuna. Volgens Sport zei Vinicius tegen de scheidsrechter: “Zoon van een b****, ga je a** pakken.”

Real Madrid kan zich nu richten op Anfield, nadat het in El Sadar maximale punten heeft behaald tegen een hardnekkig Osasuna.