Voormalig Real Madrid-spits Gareth Bale kondigt pensioen aan

De voormalige spits van Wales, Tottenham en Real Madrid, Gareth Bale, is op 33-jarige leeftijd gestopt met professioneel voetbal. Hij heeft een punt gezet achter zijn illustere carrière waarin hij vijf Champions Leagues, drie LaLiga’s en drie Club World Cups won.

Hiermee komt een einde aan een carrière waarin Bale uitblonk voor Southampton, Tottenham Hotspur, Real Madrid en LAFC, terwijl hij zich ook vestigde als een van de grootste spelers uit de Welshe voetbalgeschiedenis. “Na rijp beraad kondig ik mijn onmiddellijke terugtrekking uit het club- en internationale voetbal aan”, schreef Bale in een verklaring.

Bale, 33, kwam op 27 juni 2022 bij LAFC, na een negenjarige carrière bij LaLiga’s Real Madrid. Als vijfvoudig UEFA Champions League-winnaar won Bale sinds 2013 een ongekende 21 trofeeën. Inmiddels is Bale ook de topscorer aller tijden voor Wales met 41 doelpunten. Hij heeft de beslissing om te stoppen met internationaal voetbal omschreven als “verreweg de moeilijkste uit mijn carrière”.

De 33-jarige begon zijn carrière in Engeland als linksback bij Southampton voordat hij in 2007 voor 5 miljoen pond naar Tottenham verhuisde. Hij kwam bij de Noord-Londense club als linksback, maar werd al snel verplaatst naar de linkerflank van hun aanvalslinie, en hij vestigde zich vervolgens als een van de beste spelers ter wereld.

In 2013 maakte hij de overstap naar Real Madrid, waarvoor hij een wereldrecordbedrag van 100,8 miljoen euro ontving. Daarna sloot hij zijn Real Madrid-tijd af als officiële clublegende, met 258 optredens en 106 goals en 67 assists in alle competities, waaronder 176 wedstrijden in LaLiga.

Tottenham, Southampton en LAFC plaatsten allemaal een eerbetoon aan Bale’s carrière binnen enkele momenten na zijn bekendmaking. Ook Real gaf een verklaring vrij. Zijn beste moment in een Madrileens T-shirt kwam jaren later, tijdens de Champions League-finale van 2018. Hij scoorde die dag twee keer – waaronder een adembenemende bicycle kick – om zijn ploeg de overwinning te bezorgen.

Zijn laatste daad in het voetbal was spelen voor Wales op het WK 2022, waar hij de laatste van zijn recordbrekende 111 caps verdiende in hun 3-0 nederlaag tegen Engeland. Bedankt voor alles wat je voor de sport hebt gedaan, meneer Bale. We zullen u missen, maar nooit vergeten.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie