Carlo Ancelotti onthult zijn probleem met Valencia-baas Gennaro Gattuso

Home » Real Madrid-verhaal » Carlo Ancelotti onthult zijn probleem met Valencia-baas Gennaro Gattuso

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti en Valencia-baas Gennaro Gattuso geven toe dat ze bij Milan ongelooflijk goed hebben samengewerkt, maar ‘we hebben elkaar al meer dan een jaar niet gesproken’ na de spanningen bij Napoli. Het is de eerste keer dat het tweetal in Spanje tegenover elkaar staat, na Gattuso’s aanstelling bij Los Che vorig jaar.

Ancelotti verscheen voor de media in Riyad en deed dat als de beste coach ter wereld, zoals uitgeroepen door de IFFHS vóór Pep Guardiola en Walid Regragui, coach van Wydad Casablanca en Marokko. Madrid ontvangt Valencia woensdag in Santiago Bernabeu in de eerste helft van de halve finale van de Spaanse Supercopa en brengt twee managers samen die bij AC Milan een vruchtbare tijd beleefden.

Voormalig middenvelder Gattuso speelde acht jaar onder Ancelotti in Milaan en won één keer de Serie A en twee keer de Champions League in een goedkope voetbalshirts. De twee delen een groot wederzijds respect en bewondering, maar hun relatie heeft een klap gekregen nadat Gattuso Ancelotti in 2019 opvolgde als manager van Napoli, gaf Gattuso toe. Ook Real Madrid-coach Ancelotti bevestigde in zijn eigen persconferentie de breuk in hun ooit solide band.

“We hadden wat problemen die puur persoonlijk zijn en ik wil hier niet over praten.” zei Ancelotti. De Italiaan wil dit seizoen zoveel mogelijk trofeeën winnen, zeker nadat hij in zijn eerste jaar in de Spaanse hoofdstad de Champions League heeft gewonnen.

Madrid heeft in de competitie punten laten liggen tegen Villarreal na de 2-1 nederlaag van zaterdag, waardoor Los Blancos drie punten achterstand op Barcelona opliepen na hun 1-0 overwinning op Atletico Madrid de dag erna.

“Voor mij weet Ancelotti dat ik veel respect voor hem heb. Onze problemen lagen op werkniveau. Op persoonlijk en voetballend vlak heb ik veel respect voor hem”, aldus Gattuso. Gattuso sprak vol lof over de Real Madrid-baas en noemde Ancelotti de beste coach ter wereld en onthulde wat de 63-jarige tacticus zo bijzonder maakt. Ondanks het respect dat Gattuso heeft voor zijn voormalige baas, zal hij er alles aan doen om hem woensdagavond te verslaan.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie