Atletico Madrid CEO hekelt voordeel Real Madrid door beslissing scheidsrechter

Gil Marin, CEO van Atletico Madrid, heeft de scheidsrechters van La Liga bekritiseerd omdat ze Real Madrid zouden bevoordelen nadat zijn team in de Copa del Rey had verloren van Los Blancos. Ondanks een vroeg doelpunt van Atletico en een slechte eerste helft van Real Madrid, zorgden de jongens in het wit opnieuw voor een epische comeback met stellaire prestaties van Militao, Camavinga, Ceballos en Rodrygo om hun doorgang naar de halve finales te verzekeren.

De mannen in het wit stonden een kwartier voor tijd met een doelpunt achter, maar dwongen extra tijd af en gingen door naar de halve finale van de Copa del Rey. Gil Marin hekelde echter het optreden van scheidsrechter Cesar Soto Grado tijdens de nederlaag tegen Real Madrid. Voor de goals van Benzema en Vinicius werd Stefan Savic bij Atleti uit het veld gestuurd voor een tweede overtreding.

Atletico was ongelukkig met de beslissing van scheidsrechter Cesar Soto Grado om middenvelder Dani Ceballos geen tweede gele kaart te geven voor een duel met Thomas Lemar, voordat hij Savic bij de 1-1 wegstuurde. Diego Simeone uitte zijn frustraties na de wedstrijd en Gil Marin voegde daar later nog aan toe.

Velen die met de club verbonden zijn, vinden dat Ceballos het geluk had aan rood te ontsnappen na twee onhandige uitdagingen vlak na elkaar. In de 69e minuut had Ceballos al een gele kaart voor een onnodige uitdaging. Twee minuten later leek hij Thomas Lemar bij de knie te hebben gepakt.

Wat de rode kaart van Savic betreft, benadrukte Gil Marin dat hij geen problemen had met de beslissing, maar hij eiste gelijkheid over de hele linie, in verband met het overleven van Ceballos. In een verklaring op de officiële website van de club vindt Miguel Angel Gil Marin dat Real Madrid een sfeer heeft gecreëerd die de officials beïnvloedt.

De rivaliteit tussen de twee Madrileense clubs is zwaar bevochten sinds Diego Simeone in 2011 aantrad als coach van Atletico. Atletico won twee competitietitels in 2014 en 2021, en verloor van Real in twee Champions League-finales in 2014 en 2016. Maar Real Madrid wil zich er niet mee bemoeien, gaat liever door op de ingeslagen weg en blijft Atletico beschouwen als gewoon een rivaal, een van de weinige waarmee de relaties koud en afstandelijk zijn.

Beide clubs komen zondag weer in actie tegen respectievelijk Real Sociedad en Osasuna. Bovendien hebben de neonazistische ultras van Atletico Madrid een spandoek en een walgelijke opblaaspop van Vinicius aan een brug in Madrid opgehangen.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie