Real Madrid behaalt voor vijfde keer de wereldbeker voor clubs

Real Madrid heeft zaterdag in Marokko voor de vijfde keer de wereldbeker voor clubs gewonnen door met 5-3 te winnen van Al Hilal. Federico Valverde, Vinicius Jr en Karim Benzema zorgden elk voor twee doelpunten en de overwinning van de regerend Europees kampioen.

Het was een eenzijdige wedstrijd in het Prins Moulay Abdallah stadion, waarbij Real nooit de controle leek af te staan ondanks het feit dat de tegenstander drie keer scoorde, waarbij Luciano Vietto ook twee keer scoorde. Volgens Marca brengt dit hun record van overwinningen in finales op 32 in internationale competities. Op een totaal van 42 is dat een indrukwekkend winstpercentage van 76,2%. Het was echter een chaotische wedstrijd, waarin de ploeg van Ancelotti zijn sterke punten in de aanval liet zien, maar zijn zwakke punten in de verdediging.

Maar Los Blancos heeft deze trofee vijf keer gewonnen, en in het verleden ook drie keer de Intercontinental Cup. Hun palmares in internationale finales is intimiderend. Voor Real Madrid is het gebruikelijk dat zij de trofee in een finale als deze winnen en dat was inderdaad het geval. Met de overwinning in het Prins Moulay Abdellah stadion in Rabat won Madrid voor de tweede keer dit seizoen de Europese Supercup in augustus. Meer nieuws over Real Madrid vindt u hier.

“We zijn erg blij. Voor de achtste keer is Real Madrid wereldkampioen,” vertelde manager Carlo Ancelotti aan Telecinco, per Reuters. Met drie Intercontinental Cup-trofeeën, een voorloper van de Club World Cup waarin de Europese en Zuid-Amerikaanse kampioenen tegen elkaar uitkwamen, heeft Real in totaal acht wereldtitels. Nog opmerkelijker is het feit dat Los Blancos 17 van hun laatste 18 internationale finales hebben gewonnen (74%).

Ancelotti wist hoeveel er op het spel stond in deze finale, zeker gezien de slechte resultaten van Madrid in La Liga en de geruchten dat hij het Braziliaanse nationale team wilde gaan coachen – ook al ontkende de Braziliaanse voetbalbond die berichten vrijdag. De laatste internationale finale die ze verloren was de Europese Supercup in 2018, toen ze met 4-2 werden verslagen door Atletico Madrid.

Hoe blij Ancelotti ook zal zijn met de trofee en het aanvallende spektakel dat zijn team heeft neergezet, hij zal op de terugvlucht naar Spanje zeker ook nadenken over enkele problemen van deze finale. De manager bracht Benzema terug in de basisopstelling nadat hij de halve finale tegen Al Ahly had gemist met een dijbeenblessure, en Rodrygo zat op de bank.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie