Real Madrid bekijkt contract situatie Alejandro Garnacho bij Man United

Real Madrid houdt naar verluidt de contractsituatie van Alejandro Garnacho bij Manchester United in de gaten – de Argentijnse vedette heeft nog geen nieuw contract op Old Trafford. Garnacho heeft zich dit seizoen ontpopt als een van de meest opwindende tieners van het continent en floreert onder Erik ten Hag.

Manchester United is terug bij de elite dankzij hun jonge spelers. Garnacho werpt zich snel op als iemand die een grote impact kan hebben voor de Red Devils. Onlangs assisteerde hij Marcus Rashford bij het winnende doelpunt in de Manchester derby. Garnacho heeft tot nu toe twee doelpunten in een goedkope voetbalshirts gemaakt en vijf andere in alle competities voor het eerste team van de Red Devils, waarmee hij dit seizoen een waardevolle bijdrage heeft geleverd.

Garnacho’s contract loopt af in juni 2024, maar Manchester United heeft hem al een aanbod gedaan dat volgens The Independent door de Argentijnse international is afgewezen. De 18-jarige sensatie, die naar verluidt 7.000 pond per week verdient, kreeg van United een nieuwe deal aangeboden ter waarde van 20.000 pond per week. Het rapport suggereert dat er “positieve” gesprekken hebben plaatsgevonden tussen United en Garnacho’s vertegenwoordigers, maar er is geen overeenstemming bereikt en nieuwe voorwaarden voor de jongeling blijven uit.

United neemt naar verluidt een afgemeten houding aan en zal hem op lange termijn belonen als hij blijft presteren. Een jaar na zijn komst van Atletico Madrid tekende Garnacho in juli 2021 een contract als prof op Old Trafford. Zijn doorbraak en toekomstig potentieel hebben clubs als Real Madrid aan het denken gezet. De jonge Argentijn is echter niet ingegaan op een aanbod van United om zijn salaris te verdrievoudigen. Zijn vertegenwoordigers hebben de club laten weten dat hun aanbod nog steeds niet genoeg is. Zij vinden dat hij meer verdient als erkenning voor zijn groeiende rol in het eerste elftal.

Real Madrid heeft komende zomer waarschijnlijk aanvallende versterking nodig, aangezien Eden Hazard waarschijnlijk wordt doorgeschoven en Marco Asensio mogelijk ook zal vertrekken omdat zijn contract bijna afloopt. Los Blancos willen Garnacho als onderdeel van hun aanvalslinie met Vinícius, Rodrigo en Endrick. Dat is iets waar United voor op zijn hoede moet zijn, omdat zij een ander product van hun befaamde academie langdurig in Manchester willen houden.

Real Madrid heeft nog geen bod uitgebracht op de in Spanje geboren ster, maar zal naar verluidt de ontwikkeling van zijn contract in de gaten houden. En United heeft in het verleden geleerd dat te laat komen met dergelijke scenario’s frustrerende gevolgen heeft.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie