Benzema mogelijk niet op tijd fit voor openingswedstrijd van Les Bleus tegen Australië

Real Madrid zal het tot na het WK zonder Karim Benzema moeten stellen, nadat de Franse aanvaller woensdag – de laatste training van de club voor de LaLiga-wedstrijd van donderdag met Cádiz – opnieuw niet heeft getraind.
Benzema was vijf en een half jaar uit het Franse team verbannen, maar keerde terug voor het EK van afgelopen zomer. De aanvaller won sindsdien zijn eerste Ballon d’Or voor zijn hoofdrol in Real Madrid’s La Liga en Champions League-dubbele campagne van vorig seizoen.
Volgens bronnen benaderd door Get French Football News geloven de medewerkers van de Franse nationale ploeg niet dat Benzema op tijd fit zal zijn om te starten in de openingswedstrijd van Les Bleus tegen Australië op het WK – als hij wordt geselecteerd door Didier Deschamps in zijn bekendmaking van de selectie op woensdag.
Benzema is een van de gouden jongens van Real Madrid, maar niet iedereen die aan de club verbonden is, is een fan. De club heeft slechts één wedstrijd gewonnen in de laatste vier wedstrijden in alle competities, en een van de redenen daarvoor is de afwezigheid van Benzema voorin. Door deze fitheidsproblemen zal Benzema ook donderdag niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Cadiz, de laatste wedstrijd voor Qatar 2022, waar Madrid zich wil herstellen van de verrassende nederlaag tegen Rayo Vallecano op maandag.
De aanvaller begon dit seizoen slechts 11 wedstrijden in alle competities, waarin hij zes keer het net raakte, en Madrid-baas Carlo Ancelotti zei dat de 34-jarige “het moeilijk heeft” nadat hij last had van spiermoeheid in zijn linker quadriceps. Ancelotti verdedigde Benzema tegen de beschuldiging dat hij het Franse wereldkampioenschap voorrang geeft boven zijn club, die achterop is geraakt in de titelrace.
Ancelotti had na de nederlaag van maandag tegen Rayo Vallecano laten doorschemeren dat Benzema tegen Cádiz zou kunnen spelen, maar zei woensdag tegen verslaggevers: “Hij heeft alleen getraind en is niet gestopt, maar hij voelde zich niet goed.” Guti vroeg zich ook af waarom zijn voormalige ploeg geen vervanger liet tekenen, wetende dat Benzema op een gegeven moment geblesseerd zou raken.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie