Real Madrid wil Victor Osimhen en Rafael Leao contracteren

Carlo Ancelotti heeft naar verluidt bij Real Madrid-voorzitter Florentino Perez gepleit om alles in het werk te stellen om Napoli’s Victor Osimhen en AC Milan-ster Rafael Leao in januari te contracteren. “Real Madrid is een club waar iedereen wil komen. Het is nooit moeilijk om iemand te overtuigen het aanbod van Real Madrid te accepteren”, aldus Perez. “Er is een geweldige organisatie, de strategieën zijn altijd goed, de salarissen zijn goed, kortom alle grote kampioenen willen voor Real Madrid spelen.”
In januari loopt Leao nog 18 maanden door met zijn contract, en aangezien de onderhandelingen over een verlenging naar verluidt weinig vooruitgang hebben geboekt, zal Milan uiteindelijk de kans op een verkoop moeten overwegen. Osimhen heeft nog een extra jaar, waardoor hij tot 2025 aan Napoli verbonden is en de club veel invloed heeft bij een eventuele verkoop.
Leao kan door het midden spelen, hoewel hij bij Milan vooral als vleugelspeler speelde. Real Madrid zou de Portugese aanvaller in beeld kunnen hebben als langetermijnvervanger van Karim Benzema, die de laatste fase van zijn carrière ingaat. Ondanks zijn wisselende fitheid heeft Benzema dit seizoen toch zes doelpunten en een assist in elf wedstrijden gemaakt, maar door zijn stop-start campagne tot nu toe is het moeilijk voor hem om de vorm van vorig seizoen te evenaren.
Leao, een van de beste spelers van Milan in de afgelopen 12 maanden en een belangrijke reden achter de titelwinst van de Italiaanse reuzen in de Serie A vorig seizoen, is hard op weg zich te vestigen als een van Europa’s meest opwindende talenten, met de veelzijdige aanvaller deze campagne alleen al met zes doelpunten en negen assists in alle competities.
Transfermarkt schat Leao op 29,5 miljoen euro, maar dat bedrag zal waarschijnlijk stijgen door de belangstelling van onder meer Los Blancos en The Blues. Leao registreerde de op twee na hoogste sprintsnelheid van iedereen in de Champions League groepsfase wedstrijden in 2022/23, beweert een rapport.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie