Real Madrid zou Erling Haaland moeten contracteren

Real Madrid werd op een bepaald moment in verband gebracht met Erling Haaland, maar het leek er niet echt op dat ze er alles aan deden om hem te contracteren. Achteraf gezien zou dat wel eens een grote fout van Los Blancos kunnen zijn geweest. De Noorse aanvaller heeft de Premier League stormenderhand veroverd sinds hij in de zomer overkwam van Borussia Dortmund en in alle competities 23 keer het net wist te vinden.
Hoewel er over Real Madrid wordt gespeculeerd, leek Man City erop te wijzen dat dit was om zijn interne communicatie bij de club te vergemakkelijken. Volgens een rapport van Mike Keegan van de Daily Mail is Real Madrid echter niet de koploper in de race om Bellingham volgend seizoen te contracteren.
Experts op het gebied van voetbalstatistieken voorspellen dat, als Haaland zijn huidige scoringspercentage handhaaft en evenveel wedstrijden in de Engelse hoogste klasse speelt als Shearer [441], de Noorse doelpuntenmachine 662 doelpunten zal maken.
Het lijkt er niet op dat Haaland het type speler is dat tot het einde van zijn carrière bij Manchester City zal blijven. Als er zich in de toekomst een kans voordoet om hem te contracteren, moet Real Madrid geen twee keer nadenken voordat het die kans grijpt.
Haaland kampt de laatste weken met blessures, ondanks zijn ongelooflijke start van het seizoen. De voormalige aanvaller van Dortmund miste de wedstrijden van City tegen Leicester City en Sevilla door een klein voetprobleem. Hoewel hij afgelopen weekend tegen Fulham weer in actie kwam, is de Noorse spits naar verluidt nog niet 100 procent fit.
“Hij is heel nuchter – en dat is het belangrijkste in een persoon”, vertelde City-assistent Enzo Maresca aan AS. “Vooral in een 20-jarige jongen die op dit moment misschien wel de beste spits ter wereld is. Hij is heel bescheiden en werkt heel hard.”
Toch is nog niet alles verloren voor Real Madrid. De Merengues delen een nauwe band met Borussia Dortmund en als zij de financiën tevoorschijn kunnen toveren, is er nog steeds een uitstekende kans dat zij een poging doen om Bellingham te contracteren.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie