Carlo Ancelotti: Real Madrid komt terug na verlies Supercopa tegen Barcelona

De baas van Real Madrid, Carlo Ancelotti, heeft zijn team na de 3-1 nederlaag bij Barcelona in de finale van de Spaanse Supercopa een stevig oordeel gegeven. Het was een avond om te vergeten voor de regerend Spaans en Europees kampioen, want de eeuwige rivalen Barcelona versloegen Real Madrid met gemak om de Spaanse Supercup te winnen.

Dit was een kans voor Real Madrid om op gelijke hoogte te komen met Barcelona wat betreft het aantal Spaanse Super Cup-titels, maar in plaats daarvan liep Barcelona weg. De laatste Clasico van 2022-23 werd zondag gespeeld in Saoedi-Arabië, waarbij Barca de trofee in handen kreeg dankzij doelpunten van Gavi, Robert Lewandowski en Pedri. Real Madrid-coach Carlo Ancelotti geeft toe dat ze niet goed genoeg waren voor de nederlaag tegen Barcelona. Dat was niet zo’n grote schok, want Real Madrid is slecht sinds de terugkeer van het WK.

“In mijn ogen praten we niet over vernedering, dat gaat wat te ver. Soms win je in de sport en soms word je verslagen.” aldus de Italiaanse coach. Ancelotti weet dat zijn spelers hun vorm snel moeten ombuigen, na een slechte start in 2023, nu ze zich voorbereiden op een strijd op drie fronten in de komende maanden. Real Madrid had slechts één poging in de eerste helft en slaagde er in de eerste 45 minuten van de Clásico niet in één schot op doel te lossen. De laatste keer dat dit gebeurde was 37 Clásicos geleden.

De waarheid is dat Barça de Riyadh Clásico domineerde, wat de club de eerste grote trofee opleverde sinds hoofdcoach Xavi het roer overnam. Na afloop van de wedstrijd gaf Ancelotti toe dat zijn team op een aantal punten tekortschoot en dat het resultaat pijn doet. Real Madrid staat momenteel drie punten achter in de strijd om de landstitel en heeft in de laatste 16 van de Champions League nog een belangrijk duel met Liverpool voor de boeg. Ancelotti liet weten hoe de kleedkamer zich voelt: “We hebben alles wat we nodig hebben om beter te worden in goedkope voetbalshirts. Real Madrid zal terugkomen, daar bestaat geen twijfel over.”

Real Madrid komt donderdag in actie tegen Villarreal in de Copa del Rey 16e ronde.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie