Carlo Ancelotti van Real Madrid krijgt mogelijk Braziliaanse baan in aanloop naar WK 2026

Volgens recente berichten is de huidige Real Madrid-manager Carlo Ancelotti een van de topkandidaten van de Braziliaanse voetbalbond (CBF) om hun ploeg naar het WK van 2026 te leiden. Brazilië is op zoek naar een nieuwe manager na het vertrek van Tite, die zijn functie neerlegde na de hartverscheurende uitschakeling van de Zuid-Amerikaanse natie op het WK.

Volgens UOL Esporte in Brazilië is de baas van Real Madrid een van de belangrijkste kandidaten om Tite te vervangen als coach van Brazilië, terwijl Pep Guardiola niet geïnteresseerd lijkt in de rol. De krant meldt dat het CBF in oktober contact heeft opgenomen met Ancelotti en dat het bereid zou zijn hem aan het eind van dit seizoen op te wachten. Dan zouden de vijfvoudig wereldkampioenen tussen nu en juni een interim-manager moeten aanstellen.

UOL Esporte geeft ook aan dat Manchester City-manager Pep Guardiola de favoriet van Brazilië was, maar de coach toonde geen interesse om zijn club te verlaten. Ancelotti zou geïnteresseerd zijn en openstaan voor een eventueel aanbod, maar er is vrijwel geen mogelijkheid dat hij voor het einde van het seizoen 2022-23 het roer overneemt bij Real Madrid. De doorgewinterde Italiaanse manager heeft het nog niet geprobeerd bij een nationale ploeg, en misschien intrigeert hem dat nu hij het einde van zijn carrière nadert.

Het contract van Ancelotti in het Estadio Bernabeu loopt in juni 2024 af, dus de Braziliaan zou op zoek moeten naar een interim-coach als de Italiaanse baas over 18 maanden bij de Seleçao aan de slag gaat. Ancelotti werkt momenteel met het Braziliaanse trio Vinicius Jr, Eder Militao en Rodrygo in het Bernabeu.

De 63-jarige heeft in het verleden gezegd dat Real Madrid zijn laatste baan als coach zou zijn, dus dat hij de club zou verlaten als zijn contract in 2024 afloopt, zou een beetje verrassend zijn. Het zou suggereren dat Brazilië een ander alternatief zal moeten vinden. Maar zoals we weten, kan er van alles gebeuren in het voetbal.

Maar een ander rapport suggereert dat Ancelotti erg gelukkig is bij Real Madrid. De Italiaanse coach beschouwt het Estadio Santiago Bernabeu als de ideale omgeving om zijn dromen te verwezenlijken. Hij zal waarschijnlijk op deze geruchten ingaan tijdens zijn volgende persconferentie, dus het zal interessant zijn om te horen wat hij erover te zeggen heeft.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie