Real Madrid heeft officieel aangekondigd Palmeiras-aanvaller Endrick te contracteren

Real Madrid heeft een akkoord bereikt om Palmeiras-aanvaller Endrick in 2024 te contracteren, zo maakte de club donderdag bekend. Los Blancos zullen naar verluidt ongeveer 60 miljoen euro betalen voor de ondertekening, afhankelijk van de verschillende bonussen die Endrick bij de club zou kunnen behalen.

Endrick komt in de zomer van 2024 bij de club, omdat de FIFA hem verbiedt in een ander werelddeel te spelen als hij nog geen 18 is. De twee clubs bevestigden de overeenkomst donderdag in afzonderlijke verklaringen over de meest verwachte transfer van Brazilië naar Spanje sinds de overstap van Neymar naar Barcelona in 2013.

Endrick, die in oktober zijn debuut maakte voor het eerste team van de Braziliaanse club, werd de jongste speler ooit die scoorde voor het eerste team van Palmeiras, en hielp hen de Brasileirao Serie A-titel van 2022 te veroveren. Palmeiras zei dat de voorwaarden van de deal vertrouwelijk zouden blijven, maar bronnen vertelden ESPN dat de tiener bij Madrid aan de slag gaat met een eerste driejarig contract met de optie op een verlenging van drie jaar.

“Dit waren de grootste onderhandelingen in de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal, we hebben zojuist de grootste deal in de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal gesloten.” Zei Palmeiras voorzitter Leila Pereira. Volgens Palmeiras is Endrick de enige speler ooit die voor de Alviverde kampioen is geworden in alle leeftijdscategorieën, dus ook bij de Sub-11, Sub-13, Sub-15, Sub-17, Sub-20 en het eerste team.

De spits was een doelwit van verschillende andere Europese topclubs, waaronder naar verluidt Manchester City, Liverpool en Paris Saint-Germain. Real Madrid heeft hun spits voor de toekomst, want Endrick zal nog vele jaren een starter zijn als alles volgens plan verloopt tijdens zijn ontwikkeling. Bovendien wordt gezegd dat Los Blancos Cody Gakpo heeft bevestigd als de juiste vervanger van Karim Benzema. Gakpo is de laatste tijd in geweldige vorm voor zowel PSV als het Nederlands elftal.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie