Eden Hazard wordt in verband gebracht met vertrek Real Madrid, Inter en Villa zijn geïnteresseerd

Eden Hazard’s tijd bij Real Madrid is een absolute nachtmerrie geweest. Als superster bij Chelsea braken Los Blancos hun transferrecord om de Belg naar Santiago Bernabeu te halen, maar het is vrij duidelijk dat dat een vergissing was. Destijds was de stap wel logisch. Tijdens zijn zeven jaar op Stamford Bridge had Hazard zich gevestigd als een van de allergrootsten bij Chelsea en een echte Premier League-legende.

Hazard is in Madrid echter in ongenade gevallen. De voormalige Chelsea ster heeft moeite om fit te blijven en slaagt er niet in om ook maar een percentage te halen van de vorm die hij in de Premier League bij de Blues liet zien. De vleugelspeler van Real Madrid verdiende 126 interlands, scoorde 33 goals en was 56 keer aanvoerder van zijn land. Maar hij speelde dit seizoen slechts zes keer in een wit Real Madrid voetbalshirts voor het team van Carlo Ancelotti.

Dit WK werd door velen gezien als Hazards laatste kans om te laten zien dat hij nog steeds op hoog niveau kan presteren. België werd echter uitgeschakeld in de groepsfase en Hazard viel uit in de uiterst belangrijke laatste groepswedstrijd tegen Kroatië.

Hazard heeft sindsdien zijn afscheid van het internationale voetbal aangekondigd en het lijkt erop dat ook zijn tijd bij Real Madrid snel voorbij zal zijn. Inter zou een van de clubs kunnen zijn die bereid zijn om Eden Hazard te kopen, maar alleen als de Belgische international een salarisverlaging neemt ten opzichte van zijn huidige salaris bij Real Madrid, zo wordt gemeld. Volgens Defensa Central zou ook Villa geïnteresseerd zijn in de aanvaller, omdat Unai Emery graag een superster aan de Villa Park-ploeg wil toevoegen in een poging om zijn vorm te heroveren.

Zijn huidige deal loopt tot juni 2024 en wordt niet verlengd, maar Real Madrid zou hem mogelijk kunnen vrijgeven om het brutosalaris van 15 miljoen euro per seizoen niet te hoeven betalen. Zoals gemeld door L’Equipe, overweegt Hazard echter serieus zijn vertrek bij Real Madrid wanneer het huidige seizoen ten einde loopt en een van de bestemmingen die hem het meest aantrekt is de MLS.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie