Carlo Ancelotti verdedigt Vinicius Junior

Carlo Ancelotti is in het verweer gekomen tegen Real Madrid-aanvaller Vinicius Junior, nadat de Braziliaanse aanvaller vanwege zijn speelstijl als provocerend werd bestempeld. Tijdens de viering van het doelpunt van Eder Militao leek Vinicius zijn viering te richten op het publiek in Vallecas. Dat kwam naast een wedstrijd vol protesten en schermutselingen waarbij de Braziliaan betrokken was en het is een vast onderdeel van het seizoen geworden om hem betrokken te zien in gespannen gevechten met verdedigers.
Het klopt dat de 22-jarige zeven keer werd overtreden – meer dan in enige andere wedstrijd dit seizoen – maar hij moet er bovenuit stijgen en accepteren dat zijn speelstijl onvermijdelijk overtredingen aantrekt, zelfs als er geen sprake is van kwade opzet.
Zelfs als Vinicius zijn behandeling als onrechtvaardig ervaart, is het onwaarschijnlijk dat spelers hem niet meer zullen aanvallen. Zoals voor elke topspeler geldt, is het beheersen van zijn temperament essentieel om hem op zijn best te laten zijn. Als de verdediging van de tegenstander het gevoel heeft dat ze hem op een andere manier kunnen frustreren dan door hem te verhinderen in actie te komen, zal de aandacht voor hem alleen maar toenemen.
Spelen tegen Vinícius Júnior, Éder Militão en Rodrygo is voor elk team een hele opgave. De drie Brazilianen zijn dit seizoen in indrukwekkende vorm voor Real Madrid, en de aanblik van hun namen op de scorelijst is genoeg om elk team bang te maken.
Elke keer dat een bal in de voeten van Vinicius wordt gespeeld, wagen we een gok. Met de meeste andere spelers die tegenover een groep verdedigers staan, kan het wel of niet onze kant opgaan, maar Vinicius’ bedrieglijke en vaak effectieve kwaliteiten om op verdedigers af te rennen, maken het dat risico meestal wel waard.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie