Cristiano Ronaldo wacht op transferupdate na training bij Real Madrid

Toen Cristiano Ronaldo onlangs in Valdebebas trainde om fit te blijven, omdat hij op dit moment zonder club zit, leidde dat naar verwachting tot veel speculatie over zijn terugkeer naar Real Madrid. Ronaldo mocht terugkeren naar zijn oude club, vier en een half jaar nadat hij Los Blancos verliet om zich bij Juventus aan te sluiten in een deal ter waarde van ongeveer 80 miljoen pond.

Ronaldo had groen licht gekregen om te trainen in de trainingsbasis van Madrid na de uitschakeling van Portugal op het WK, maar DAZN meldt dat hij nu met zijn privévliegtuig naar Dubai is vertrokken. Zijn volgende stap in 2023 blijft onduidelijk terwijl de veteraan wacht op een update over zijn toekomst.

Ronaldo, die zonder club zit na zijn vertrek bij Manchester United vorige maand, keerde terug naar Madrid na de uitschakeling van Portugal op het WK in Qatar, waar hij zaterdag in de kwartfinale tegen Marokko in de tweede helft inviel. Tot nu toe is alleen een concreet aanbod van de Saoedi-Arabische club Al Nassr voor Ronaldo op tafel gelegd, maar de 37-jarige houdt waarschijnlijk vast aan een contract van een Europese topclub.

Zoals gemeld door El Debate zijn alle recente aanwinsten van Real Madrid geconcentreerd in het tekenen van jonge talenten. De komst van iemand als Ronaldo zou dat beleid doorbreken en de ontwikkeling van sommige jongeren die een plaats in het eerste elftal hebben verdiend, kunnen schaden.

Een geïnteresseerde partij in Ronaldo’s diensten is naar verluidt Antero Henrique, hoofd van de Qatar Stars League. Het gerucht gaat dat Al Nassr bereid is Ronaldo een wereldrecordaanbod te doen, als onderdeel van een deal tot 2025, en volgens Diario AS zal hij niet in Europa blijven, ongeacht de belangstelling uit het Midden-Oosten.

Ronaldo is de meest scorende speler in de geschiedenis van Madrid en won vier Champions Leagues en twee LaLiga-titels in negen uiterst succesvolle seizoenen bij de club. Hij blijft erop gebrand om nog een paar jaar op het hoogste niveau van het Europese voetbal te spelen en mogelijk nog een paar titels in goedkope voetbalshirts te winnen. Het lijdt geen twijfel dat Ronaldo een van de beste spelers in de geschiedenis van Real Madrid is, misschien wel de allerbeste. Tegelijkertijd moet men echter toegeven dat hij 37 jaar oud is en niet meer op de top van zijn kunnen.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie