Eden Hazard is hoofddoelwit voor Aston Villa

Volgens Birmingham Mail is Aston Villa manager Unai Emery klaar om groots in te zetten op Real Madrid spits Eden Hazard en is hij op zoek naar een verrassende swoop in januari. Vorige maand kondigde de Premier League club aan dat ze Villarreal baas Unai Emery hadden aangesteld als opvolger van Steven Gerrard, die werd ontslagen na de 3-0 nederlaag tegen Fulham op 20 oktober. De Europa League winnaar heeft Real Madrid vleugelspeler Eden Hazard geïdentificeerd als een belangrijk doelwit. Hazard’s carrière is niet van de grond gekomen in de Spaanse hoofdstad.
The Lions zouden de Belg – die op zoek is naar een overstap om constant speeltijd te krijgen – graag tot hun boegbeeld willen maken onder de nieuwe Villa-manager Unai Emery. De 31-jarige, die een belangrijke internationale speler blijft in de aanloop naar het WK, heeft 33 doelpunten gemaakt in 122 wedstrijden voor België.
Een verhuizing naar Villa Park kan net zijn wat Hazard nodig heeft om zijn carrière weer op de rails te krijgen. Sinds zijn verhuizing in 2019 voor maar liefst 100 miljoen pond van Chelsea naar Real is hij in de wildernis weggezakt. De 31-jarige heeft de afgelopen seizoenen nauwelijks een kijkje in de keuken gekregen en heeft tot nu toe in La Liga slechts vier doelpunten gemaakt in 51 optredens.
De Belg verliet de Engelse topsport in 2019 met zijn status als een van ’s werelds beste spelers rijkelijk verdiend. Tijdens zijn zeven seizoenen bij Chelsea scoorde Hazard meer dan 100 keer en hielp hij de Blues aan een groot aantal grote trofeeën, waaronder twee competitietitels.
Er zullen niet veel gegadigden zijn die de eisen van Real Madrid kunnen evenaren, omdat zij zoveel mogelijk willen terugverdienen van een geïnteresseerde partij. Hoewel blessures ertoe hebben bijgedragen dat Hazard niet zijn beste vorm kon tonen, wordt hij nu slechts beschouwd als een randfiguur in de ploeg van Carlo Ancelotti.
Villa maakte ook de ondertekening van Phillipe Coutinho definitief, die het ook moeilijk had bij Barcelona na een dure overstap van Liverpool. De eigenaren hebben Europese ambities en zijn bereid geld te spenderen aan top-prioriteiten. Of dat naar Chelsea zal zijn, of dat hij met Philippe Coutinho een andere LaLiga flop zal vergezellen bij Aston Villa, valt nog te bezien.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie