Kroos is een van de beste middenvelders ter wereld

De top van Real Madrid probeert de Duitse middenvelder Toni Kroos over te halen zijn contract bij de Spaanse kampioen met een jaar te verlengen. We kunnen gerust stellen dat Toni Kroos een van de beste middenvelders ter wereld is geweest tijdens zijn hele carrière bij Real Madrid, die in alle opzichten legendarisch was.
Op 32-jarige leeftijd werd Toni Kroos dit weekend voor het eerst in zijn carrière uit het veld gestuurd nadat hij tegen Girona twee keer was geboekstaafd. De middenvelder van Real Madrid hoopt dat dit niet meer gebeurt voordat hij met pensioen gaat, wanneer dat ook moge zijn.
Kroos was dit seizoen in de beste vorm van zijn carrière en hielp Madrid aan de top van LaLiga en de Champions League. Hij won al vier keer de Champions League met Los Blancos en één keer met de Duitse reuzen, naast drie Spaanse en drie Duitse competitietitels, en de Wereldbeker met zijn nationale ploeg in 2014.
De middenvelder – die zich terugtrok uit zijn nationale team ondanks het winnen van de Wereldbeker in 2016 – is een van de sleutels tot het enorme succes van Real in de afgelopen tien jaar, maar kon niet worden getrokken in een bevestiging van zijn bedoelingen. De Duitser heeft gezegd dat hij “ontspannen” is over zijn situatie, maar hij heeft opnieuw de wens uitgesproken om bij Los Blancos te stoppen, of dat nu deze zomer is of in de toekomst.
“De club en ik hebben al acht en een half jaar een heel speciale relatie en we zijn heel rustig, er is niets nieuws.
“Ik zal tussen januari en maart beslissen, wat zeker is, is dat alles goed gaat”, vertelde Kroos aan Mundo Deportivo.
Het middenveld van Real Madrid zou in goede handen, of voeten, kunnen zijn, zelfs als hij met pensioen gaat, want Federico Valverde heeft laten zien dat hij potentie van wereldklasse heeft.
Bij Real Madrid vormde Kroos samen met Luka Modric en Casemiro een legendarisch trio op het middenveld. De iconische drietand werd afgelopen zomer echter verbroken toen de Braziliaan naar Manchester United vertrok, een overstap die voor Kroos als een verrassing kwam.
Het drukke schema waar de meeste clubs nu mee te maken hebben, is grotendeels te danken aan het WK in Qatar, dat nog maar een paar weken duurt. De wereldbekerwinnaar lijkt dit seizoen zijn beste beentje voor te zetten, maar in plaats van hem met een goed gevoel te zien vertrekken, wachten de Madrilenen met spanning op nieuws over een nieuw contract.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie