Real Madrid heeft Braziliaans wonderkind Endrick gecontracteerd

Real Madrid heeft overeenstemming bereikt over een contract voor vijf jaar met de Braziliaanse wonderkid Endrick van Palmeiras, zo melden bronnen aan ESPN. Los Blancos betalen €60 miljoen aan Palmeiras plus €12 miljoen aan belastingen om het gewilde Braziliaanse wonderkind te kopen. En ze zijn van plan om alle documentatie tegen het einde van de maand af te ronden.

90min onthulde in maart dat de aanvaller naar Madrid wilde verhuizen, en ondanks interesse van Chelsea en Paris Saint-Germain, werd altijd gedacht dat de 16-jarige liever Los Blancos wilde. Die berichten zijn nu bevestigd door Fabrizio Romano, die zijn ‘hier gaan we’ voor de transfer heeft gegeven. De Italiaanse journalist suggereert dat Real Madrid een akkoord heeft bereikt met de speler over een verhuizing naar Santiago Bernabeu in 2024.

De transfer is echter in afwachting van een bureaucratische kwestie die naar verwachting zal worden opgelost, maar waarvoor groen licht van de FIFA moet worden verkregen. Volgens bronnen kan de 16-jarige pas in 2024, wanneer hij 18 wordt, naar Madrid verhuizen. Het wonderkind trok al de aandacht van verschillende Europese grootheden door zijn prestaties op de Copinha op 15-jarige leeftijd. En zijn voorraad schoot omhoog nadat hij doorbrak in het eerste elftal van Palmeiras.

Bronnen bevestigden aan 90min in november dat Palmeiras verwachtte dat een deal tegen het einde van het jaar rond zou zijn, en deze is nu afgerond. Het zou Endrick een van de duurste spelers van zijn leeftijd maken, in lijn met de contracten die Real Madrid in het verleden uitdeelde voor spelers als Rodrygo en Vinicius Junior.Als je op zoek bent naar een officieel Real Madrid-shirt van Endrick, kun je terecht bij onze fanshopvoetbal, waar je een ruime selectie Real Madrid-merchandise vindt, waaronder shirts, sjaals en meer.

Endrick is opgegroeid als idool van Cristiano Ronaldo en Vinicius, zo bekende hij in een interview met MARCA in januari, en deelt ook een vertegenwoordigingsbureau met zijn landgenoot, wat het proces heeft vergemakkelijkt. Hij maakte zijn debuut voor Palmeiras pas op 6 oktober, maar hielp het team van Sao Paulo aan de Brasileirao-titel van dit jaar en werd de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de club toen hij twee keer scoorde tegen Athletico Paranaense op 25 oktober.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie