Mbappe is al op zoek naar andere clubs

In een interview met Sports Illustrated heeft PSG-superster Kylian Mbappe opnieuw gesproken over zijn beslissing om in de zomer bij de club te blijven toen het erop leek dat hij naar Real Madrid zou gaan. De PSG-ster reflecteerde op de soap met Real Madrid en zegt dat hij overwoog te stoppen met spelen voor Frankrijk.
Het is geen geheim dat Emmanuel Macron, president van de Franse Republiek, actief meewerkte aan de verlengingsdeal tussen Kylian Mbappé en PSG. Terwijl het onderhandelingsproces over zijn contractverlenging in mei nog liep, vroeg de president de Franse international om bij PSG te blijven ‘uit liefde voor de Franse natie’.
Mbappe leek helemaal klaar om voor Real te tekenen in een Bosman-deal voordat Macron tussenbeide kwam. “Macron belde me en zei: ‘Ik weet dat je wilt vertrekken, maar ik wil dat je weet dat je belangrijk bent voor Frankrijk en dat ik niet wil dat je vertrekt.”
De 23-jarige spits van PSG is opgeklommen tot de top van de voetbalelite, scoorde in 2018 als tiener al in de WK-finale en werd een van ’s werelds duurste spelers. Ondanks zijn beslissing om bij PSG te blijven, wijzen recente berichten erop dat alles niet goed zit tussen beide partijen en Mbappe is al op zoek naar een uitweg.
In een interview met Sports Illustrated onthulde Mbappe dat hij met Noel Le Graet, de voorzitter van de Franse voetbalbond, heeft gesproken over wat hij zag als een gebrek aan steun over het racistische misbruik. “Ik dacht: ‘Ik kan niet spelen voor mensen die denken dat ik een aap ben. Ik ga niet meer spelen’. Toen heb ik nagedacht met de mensen om me heen en zij moedigden me aan om door te gaan. Opgeven was geen goede boodschap, want ik ben een voorbeeld voor veel mensen”, aldus Mbappe.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie