Real Madrid zal geen bod van 150 miljoen euro uitbrengen op Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham

Real Madrid heeft al enige tijd een oogje op Jude Bellingham. De Spaanse en Europese kampioenen begonnen enkele maanden geleden stappen te ondernemen om de Engelse middenvelder te contracteren, waarbij Los Blancos graag Casemiro wilden vervangen door de ster van Borussia Dortmund.

Bellingham is exponentieel gestegen sinds het WK twee weken geleden in Qatar van start ging. Maar hij had de afgelopen jaren al naam gemaakt in goedkope voetbalshirts in Duitsland met Dortmund. Af en toe worden Chelsea, Manchester United en Manchester City genoemd, maar die namen lijken vaak te komen en te gaan. Madrid en Liverpool zijn alomtegenwoordig als het gaat om de geruchten over Bellingham.

Real Madrid zal hun aanbod aan Bellingham – de meest begeerde jonge middenvelder in Europa – positioneren als zijn kans om de beste speler ter wereld te worden op de plek die kampioenen kweekt. Bellinghams sterke karakter en duidelijkheid over wat hij van zijn carrière verwacht, stonden centraal bij zijn keuze voor Borussia Dortmund toen hij in de zomer van 2020 overkwam van Birmingham City.

Real Madrid zal echter geen bod van 150 miljoen euro uitbrengen op middenvelder Jude Bellingham van Borussia Dortmund en zijn komst naar Los Blancos is nu “zo goed als onmogelijk”, aldus een vandaag op MARCA gepubliceerd bericht. Dit is een prijs die Real Madrid niet zal willen betalen, vooral na de pandemie, die de koopkracht van clubs in heel Europa heeft verminderd.

Ondertussen lijkt Liverpool de weg te wijzen naar zijn handtekening. De Duitse krant SportBild meldt dat de gesprekken over een verhuizing naar Anfield in een vergevorderd stadium zijn. En het probleem daarbij is Liverpool en zeker op dat vlak kan men zich voorstellen dat de tijd die hij met Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson in Qatar doorbrengt, de Reds niet schaadt.

Jürgen Klopp gaf in de zomer toe dat er maar één probleem was om Bellingham te contracteren: “Hij is niet op de markt, dus dat is het eerste probleem met die speler. Nou ja, het enige probleem met die speler!” Al met al ziet het ernaar uit dat Bellingham volgend seizoen in de Premier League zal spelen, waarbij Real Madrid elders op zoek moet gaan om hun middenveld verder op te bouwen voor de toekomst.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie