Real Madrid toont interesse in Liverpool-verdediger Ibrahima Konaté

Volgens het Franse Media Foot wordt Liverpool-verdediger Ibrahima Konaté gezocht door Real Madrid. De La Liga-ploeg wil graag een jonge centrale verdediger en houdt ook RB Leipzig-man Joško Gvardiol in de gaten. Konate sloot zijn debuutseizoen op Anfield af met een FA Cup- en EFL Cup-winnaarsmedaille, met drie doelpunten en één assist in 29 optredens in alle toernooien.

De Franse international heeft goed gepresteerd sinds hij anderhalf jaar geleden naar Anfield verhuisde, maar het lijkt erop dat de Reds nu een strijd moeten leveren om hem te behouden. Konate kwam onlangs weer in actie voor de Reds nadat hij Frankrijk naar de WK-finale had geholpen, en begon maandag aan de 3-1 nederlaag tegen Brentford. Zijn prestaties zijn niet alleen beperkt gebleven tot het WK, want de voormalige ster van RB Leipzig heeft ook indruk gemaakt in de Premier League.

Volgens Media Foot (via The Hard Tackle) is Carlo Ancelotti een groot bewonderaar van Konate en wil de manager van Real Madrid dat Los Blancos de 23-jarige verdediger overneemt van Liverpool. Er zijn twijfels over de toekomst van Nacho op lange termijn en David Alaba zou in de toekomst meer als linksback kunnen spelen, wat betekent dat Carlo Ancelotti een andere speler nodig heeft om in het hart van zijn verdediging te spelen.

Liverpool heeft Konate op Anfield onder contract staan tot het einde van het seizoen 2025-26. Ze zouden waarschijnlijk niet graag Konate laten vertrekken naar hun komende Champions League-tegenstanders, die al een aantal opties hebben in het hart van de backline. Konate heeft zijn topjaren nog voor zich, dus Liverpool zou er goed aan doen hem te behouden als langetermijnopvolger van Virgil van Dijk, in plaats van hem nu te verkopen.

Los Blancos hebben momenteel een aantal opties in de centrale verdediging, met David Alaba, Eder Militao en Antonio Rudiger die om twee posities strijden. Gezien de leeftijd van Konate kan hij heel goed de toekomstige leider worden van de backline van Real Madrid, die dit seizoen in zekere zin ondermaats heeft gepresteerd.

Maar sinds zijn komst van RB Leipzig naar Liverpool heeft Konate zich nog niet kunnen profileren als vaste waarde. Bovendien heeft de 23-jarige al een uitgebreid blessureverleden. Rudiger en Aurelien Tchouameni waren de enige twee aanwinsten van Los Blancos in de afgelopen periode, en Ancelotti verwacht niet dat zijn ploeg de selectie in de winter zal versterken.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie