Real Madrid verslaat CP Cacereno en bereikt zo de laatste 16 in de Copa del Rey

Door een laat doelpunt van Rodrygo heeft Real Madrid in de laatste 32 van de Copa del Rey de vierde klasse CP Cacereno met 1-0 verslagen en zo hun eerste overwinning in de competitie sinds 2014 behaald. Het was Rodrygo’s achtste doelpunt in alle competities en de manier waarop hij zich tussen Luis Aguado en Álvaro Clausi door worstelde, was de klasse waar Madrid de hele avond op had gewacht.

Ancelotti wisselde zijn ploeg sterk en plaatste jonkies als Sergio Arribas en Nico Paz op de bank. Karim Benzema, Luka Modric, Toni Kroos, Vini Jr, Dani Carvajal, Ferland Mendy en David Alaba waren nergens te bekennen in Caceres. De eerste kans van de avond was voor Cacereno, toen Carmelo’s inzet werd geblokt door Ceballos. Kort daarna had Madrid de score kunnen openen, maar de scheidsrechter trok de bal terug wegens buitenspel tegen de in Mallorca geboren vleugelspeler Lucas Vázquez.

Rodrygo was een van de weinige vaste starters van trainer Carlo Ancelotti. Eden Hazard begon ook in voetbaltenues, maar werd gewisseld vlak voordat Rodrygo de score opende. Ancelotti werd beloond voor het feit dat hij de Braziliaan op zijn favoriete linkerflank zette, toen hij met een listige loopactie en een koele afwerking langs Moreno voor de 1-0 zorgde. Rodrygo vierde het met een eerbetoon aan wijlen Pele, door zijn iconische stoot in de lucht na te doen.

Alcorcon, Real Union, Leganes hebben de afgelopen twee decennia allemaal een reuzendoder tegen hen gemaakt. De eerste ronde van de beker kan een valstrik zijn voor de grote teams, maar zij hadden een voorsprong op de volgende ronde. Maar het was het type wedstrijd dat Madrid moest uitvechten om te winnen, maar wat individuele kwaliteit van Rodrygo was genoeg om ze door te laten gaan. Cacereno gaf een goede indruk van zichzelf, maar had moeite om aanvallend gevaar te stichten en dus gaat Real Madrid door naar de volgende ronde.

Elders werden twee clubs uit de eerste divisie uitgeschakeld door tegenstanders uit de tweede divisie. Rayo Vallecano verloor met 2-0 bij Sporting Gijón en Getafe verloor met 3-2 bij Levante. Elche werd met 1-0 verslagen door derdeklasser Ceuta en Espanyol versloeg Celta Vigo met 3-1 in extra tijd.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie